A SZTORI ÉS A MISSZIÓ:
AZ ÚT EGY #PLASZTIKMENTES JÖVŐHÖZ

A Terra Case egy 100%-ban biológiailag lebomló telefontok márka, amit Magyarországon indítottunk 2019 decemberében.

A Terra Case egy válasz és egy figyelemfelhívás az egész világot elöntő műanyagszennyezésre. Évente több, mint egy milliárd olcsó műanyag telefontok végzi szeméttelepeken, és a következő 1000 évben problémát is fognak jelenteni.

Ha belegondolsz, mindez rémisztő – sokan évente cserélik a telefonjukat, a telefontokjukat pedig még gyakrabban. 

Természetesen vannak nagyobb műanyagszemét források, de a telefon az a termék, amit minden nap használunk. 

Ezért döntöttünk úgy, hogy így hívjuk fel az emberek figyelmét a műanyagfelhasználás csökkentésére. A műanyagszennyezés megoldása szerintünk csak tudatosabb megoldások létrehozásával történhet meg. 

A telefontokjaink plasztiknegatívak: azon túl, hogy 6-24 hónap alatt lebomlanak, minden eladott termék után 3 kg műanyagot távolítunk el az óceánokból. 

A Terra Case tokok egy speciális, növényi alapú műanyagból készülnek, így pont annyira védi a telefonodat, mint egy hasonló műanyag tok, de nem tartalmaz kémiai anyagokat és (nem győzzük hangsúlyozni) 100%-ban biológiailag lebomlik.

A Terra Case hivatalos, szerződött partnere a Plastic Bank. 

Ők biztosítják a rendszert, amivel minden egyes eladott tok után garantáltan eltávolításra kerül legalább 3 kg műanyagszemét az óceánokból. 

A munkát olyan harmadik világbeli országokban élő emberek végzik el, akiknek nagyon kevés megélhetési lehetőségük van – így a vásárlásoddal őket is támogatod.