BIOPLASZTIK - AVAGY MIT KELL TUDNOD
A 100%-BAN LEBOMLÓ TERRA CASE
TOKOK ANYAGÁRÓL?

Ahogy egyre többet hallunk az egyszer használatos műanyag termékek okozta problémákról, folyamatosan növekszik a tudatos vásárlók száma.

A műanyag termékek környezettől függően 200-1000 évig megmaradnak, és utána is apró mikroműanyagként (mikroszkópikus méretű darabokban) szennyezik az élővilágot. 

Minden műanyag termék (palack, telefontok, csomagolás), amit az emberiség történelmében valaha is  gyártottak, még mindig létezik, és jó eséllyel valahol szemétként hever! 

Ezért döntöttünk úgy, hogy nem elég, ha a Terra Case tokok speciális, biológiailag lebomló anyagból készülnek, hanem egyenesen plasztiknegatívvá kell tennünk a tokokat. 

Minden egyes termék vásárlása után 3 kg műanyag kerül eltávolításra az óceánokból, és a csomagolást is zero waste jelleggel oldottuk meg.

A Terra Case tokokkal kapcsolatban nagyon fontos kiemelni, hogy a tok  anyaga növényi összetevőkből készült műanyag, továbbá a színek előállításához sem használnuk vegyszereket és kémiai anyagokat.

A Terra Case tokok mentesek BPA-tól, kadmiumtól, ólomtól és ftalátoktól, amik gyakran hozzáadásra kerülnek a hagyományos műanyag tokokhoz, vagy a festésük során kerülnek rájuk.

Ezek erős allergén vegyületek, amiktől szerencsére egyre többen tartózkodnak. 

Fontos megjegyezni, hogy bár úgy gondoljuk, hogy a legjobb megoldást választottuk az alapanyaghoz, de a bioplasztik sem bomlik le bármilyen körülmények között.

Ezért hirdettük meg a Terra Case Zárt Lánc programot, aminek a lényege, hogy használat után szívesen komposztáljuk a tokodat, ha már nem használod.

Ehhez nem kell mást tenned, csak felvenni a kapcsolatot velünk az [email protected] e-mail címen, és az újrahasznosított papírból készült borítékban, amiben a terméket kaptad, küldd vissza nekünk a tokot. 

Nagyon fontos, hogy ne dobd ki a tokot, remélve hogy lebomlik a szeméttelepen!

A komposztáláshoz speciális körülményekre van szükség – bár a tokok nem fognak lebomlani a kezedben vagy a zsebedben, de a megfelelő hőmérsékleten minden probléma nélkül 6-24 hónap alatt minden további szennyezés nélkül lebomlik. 

Sajnos nem garantálható, hogy a tok lebomlik a földbe ásva, vagy például egy házi komposztálóban. Az utóbbiak legtöbbször zöldségmaradékok komposztálására szolgálnak, és bár elképzelhető, de nem biztosítható, hogy megvannak a komposztban azok a baktériumok, amik szükségesek a lebomlás elindításához.

Ezért kérünk téged, hogy küldd vissza nekünk a terméket, hogy ipari komposztálóban biztosítani tudjuk a lebomlást.

Kérdéseid vannak még a Terra Case-el kapcsolatban?

Keress minket az [email protected] címen!